Een onverwacht smaakvolle ervaring…
We koken met een Franse knipoog, maar reizen ook door de rest van Europa. Het is erkenbaar en toch nét even iets anders.’
Aan het historische Picképlein, op honderd meter van de zee, ligt Bistro Iets Anders. Gevestigd in het karakteristieke pand, waarlangs vorige eeuw de tram reed, en dat als enige overgebleven getuige de geschiedenis van deze plek met zich meedraagt. Hier staat de tijd even stil.
Hoe fijn is het hier toeven, je wordt verleid naar romantische tijden van toen. Het gemoedelijke restaurant wordt niet voor niets ‘de huiskamer van
Noordwijk’ genoemd. In de keuken wordt gekookt met de Franse slag.
Smaakvolle mooie gerechten met liefde bereid, en met internationale uitstapjes. De kaart is voor velen een feest der herkenning. Uiteraard is de Rosbief van Tonijn onweerstaanbaar of de coq au vin. Maître sommelier Esther Bogaards en haar partner chef du patron Arno Havenaar omarmen de ouderwetse gastvrijheid en heten je welkom aan de deur. Rechterhand Sjaak Hoekstra weet haarfijn wat zijn gasten lekker vinden.
Zomers is het heerlijk vertoeven op het terras of binnen met de openslaande deuren. Esther: ‘De sfeer die het had toen we ons de nieuwe eigenaren mochten noemen, hebben we gekoesterd en vind je terug in de huidige sfeer. Ook met de muziek, de verlichting en de hele aankleding hebben we iets bijzonders geprobeerd te creëren. Een fijne plek waar je goed kunt eten.’
Sinds Esther en Arno de Bistro overnamen in 2018, hielden zij vast aan nostalgie en gastheerschap. Arno: ‘De open keuken, de eerlijke gerechten en de mooie wijnen zorgen voor een avondje uit in tijdloze gezelligheid. Of je nu samen komt, of de zaal boven voor jezelf wilt met een grotere groep. Voor een uitbundige verjaardag, een intieme condoleance, of een vrolijke baby shower.’
De sfeer is, naast een goede keuken, allesbepalend. Hier moet je je thuis voelen, lang natafelen en tegelijk het gevoel hebben op een hele andere plek te zijn.’